Jeg begyndte først at spille musik, da jeg i 1995 startede på lærerseminariet i Haderslev. Her skulle man vælge to ud af tre kreative fag og eftersom jeg ikke så mig selv bidrage det stor inden for håndarbejde, valgte jeg idræt, som jeg dyrkede en del af i forvejen, og musik. Det skulle vise sig at være helt vildt fedt at spille musik, så med fire lærte akkorder på guitar i bagagen, valgte jeg musik som linjefag. Det skulle vise sig at være et rigtig godt valg!
 
Ud over at undervise elever fra 4.-6. klasse i musik samt valgholdet musik i 8.-9. klasse, lavede jeg også en masse musicals med mine klasser og underviste lidt i klaver. I 2007 begyndte jeg at synge 1. sopran i ÅbenRock – Synderjyllands Rytmiske Kor, og var utrolig glad for fællesskabet og repertoiret.
 polaroid karina 400x422
I 2012 indgik koret i et samarbejde med Det Lille Teater Åbenrå omkring opsætningen af en musical ”Hippieliv” med Gunhild Bretvad som instruktør. Her mødte jeg for første gang Bandet Urt, der var samlet til lejligheden. ”Hippieliv” blev sat op på Frederiksberg året efter i 2013 og igen med deltagelse af Urt. ”De vilde blomster” med Savage Rose, har hele tiden været én af mine absolut favorit sange, og da man stod og manglede en solist til netop denne sagde Ulrik: ”Hvad med at få Karina til det.”
 
Det skulle lade vente på sig lidt endnu, at solist-vejen skulle betrædes sammen med et band, så i mellemtiden har jeg i 2015 spillede Jim, Lasse, Ulrik og jeg sammen i musikteateret ”Kød og blod” (Sanne Salomonsen musik) på Sønderborg Hus med foreningen Ung Effekt. Jim, Lasse og Ulrik spillede i bandet og jeg havde en ”blæksprut-rolle” som pianist i bandet på nogle enkelte numre, solist i nummeret ”Voodoo” og så øvede jeg med nogle af solisterne. Senere i 2015 var jeg ”spillefrøken” for Det Lille Teater Åbenrå i deres opsætning af ”Det Piberske Selskab” og I sommeren 2016 spillede Ulrik og jeg sammen i en duo – Ulrik på kontrabas og jeg på klaver – til Det Lille Teater Åbenrås opsætning af ”Den lille havfrue”. Jeg arrangerede og komponerede en enkelt sang til foruden at øve med solisterne, hvilket jeg synes er super spændende. Det var ikke helt slut med at være ”spillefrøken” for i 2017 var jeg atter på tangenterne, nu i en juleforestilling for Det Lille Teater Gråsten, hvor jeg arrangerede sangene og øvede med sangerne.
 
I sommeren 2017 gik det så ned ad solist-vejen og blive til mere musik med Bandet Urt, for Ulrik og jeg blev kontaktet af Det Lille Teater Gråsten, som stod og manglede et hippieband, der kunne spille med i deres sommerforestilling. De gamle urter blev kaldt til fællesmøde og 5 numre blev øvet op. Det var en rigtig god oplevelse at stå som solist sammen med Hugo og med Jim, Lasse og Ulrik med sig. Når nu genren er lige den rette og det er super fedt at spille sammen, hvorfor så ikke fortsætte? Næste stop var Bobby Festivalen 2017 på Sønderborg Hus, hvor jeg havde min absolut ilddåb på en scene som solist og pianist i et band. Sikke en fest!
 
Karina